Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, березня 31, 2023

Тиждень дитячого читання

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до нашої бібліотеки традиційний і довгоочікуваний Тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. 

     Цього року Тиждень дитячого читання у нашій бібліотеці розпочався під гаслом «З книгою жити – з добром дружити».  Перший день був наповнений зустріччю з найулюбленішими дитячими книжками та героями улюблених казок. Діти згадували свої улюблені книжки, які їм читали мами та бабусі, розповідали про улюблених літературних героїв, відгадували загадки, прислів’я, грали у веселі ігри “Літературна риболовля» та «Чарівна паличка». Усі присутні весело провели час.

     У другий день Тижня дитячого читання в нашій бібліотеці пройшла казкова мандрівка «І сюди заглянь, будь ласка, тебе запрошує цікава казка». 

     Діти радісно зустрілися з казковими героями, із задоволенням слухали казкові історії, які розповіла бібліотекарка, взяли участь у захоплюючих конкурсах та вікторинах: «Герої казки нас вітають», «Загадки про казки»,  «Назвіть казку, в назві якої є число», «З якої казки рядки?», «В яких казках живуть ці звірі?».

    Мандруючи казковою мандрівкою, діти пізнали для себе багато нового і цікавого.

 У середу в нашій бібліотеці пройшла гра-вікторина «Знайомих книг улюблені герої», де під час зустрічі діти давали відповіді на запитання  казкової вікторини, відгадували казку за її початком, героя – за цитатою з твору,  повертали загублені речі в казки, презентували свої улюблені книги.

    Відбулася зустріч з нашими маленькими користувачами і в четвер. Цього разу ми підготували цікавий пізнавальний квест «Великий книжковий бум». На поличках і виставках нашої бібліотеки були заховані сім завдань для дітей: літературне, краєзнавче, цифрове, музичне, загадкове, перелякані слова, виконуючи які учасники отримували черговий «ключ» від бібліотеки.




 І на завершення Тижня дитячого читання у бібліотеці відбувся гумористично- книжковий бранч «Веселі, кмітливі, допитливі, сміливі», під час якого усі присутні познайомилися з книжковими перлинками, що дарують веселощі, гумор і сміх. Діти відгадували жартівливі загадки, грали в ігри «Царівна Несміяна» та «Збери реп’яхи”. Усі присутні весело провели час, обмінялися щирими і добрими усмішками.