Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, квітня 04, 2023

 Чарівний світ дитячої книги

Щороку, 2 квітня, у день народження відомого данського казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875), відзначається Міжнародний день дитячої книги.

Cвято засновано у 1967 році згідно з рішенням Міжнародної ради з дитячої книги. Метою його є привернення уваги до дитячої книжки, популяризація читання серед дітей.

До Міжнародного дня дитячої книги пропонуємо переглянути бібліографічний калейдоскоп «Чарівний світ дитячої книги».



До вашої уваги представлена добірка книг, які будуть цікавими дітям 10-12 років. Спеціально для цієї вікової категорії ми підібрали книги з захопливим ненудним сюжетом, ілюстраціями та цікавим оформленням. Тут знайшлося місце пригодницьмим історіям та щемким сюжетам, які покажуть дитині емоційне різноманіття та дадуть відповіді простою мовою та прикладами на складні питання, які виникають під час дорослішання.


 Бінг Джорджія.  Моллі Мун і чарівна книга гіпнозу / Джорджія Бінг; перекл.

 з англ. Є.Коротяєвої, Н. Косенко; іл. М.Пузиренко. – Х.: ВД «ШКОЛА»,

 2017. – 288 с. -  (Серія «Моллі Мун».)

 ISBN 978-966-429-379-9                                            

Дівчинку Моллі Мун знайшли в картонній коробці й віддали до сиротинцю. Десять жахливих років прожила Моллі в притулку. Директорка всіляко принижувала дівчинку, учителі сварили, а інші діти насміхалися. Тим часом Моллі мріє про прекрасне життя. І ось одного дня до рук дівчинки потрапляє книга про гіпноз — і все неймовірно змінюється! І далі на неї чекають карколомні пригоди, блискуче життя... Проте на такий талант накинув оком злодій, який хоче скористатися здібностями Моллі для здійснення своїх чорних задумів...

Стрековська - Заремба М.  Беррі, ганстер і купа клопотів / Малгожата Стрековська-Заремба; пер. з польської І. Котлярської-фесюк; іл. Йоанни Загнер-Колат. – Х.: ВД «ШКОЛА»,2017. – 160 с. – (Серія «Нова дитяча книга».)

ISBN 978-966-429-337-9

Книжка розповідає про хлопчика Кубу, якому здається, що життя у нього нудне й одноманітне, а у дворі нічого не відбувається, тим часом як інші діти мають неймовірні пригоди. Та і друзів у Куби всього нічого — гарний, мов дівчинка, Войтек та потворний кудлатий пес Беррі. Що за несправедливість! Аж ось доля усміхається і Кубі. В околиці з’являється справжній гангстер, а за ним і купа несподіваних клопотів.

Малик Галина. Незвичайні пригоди Алі. Повість у трьох книгах. Мал. Грася Олійко,  - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-Ма-Га, 2018, видання п’яте – 224 с.: іл.

ISBN 978-617-585-083-1

Герої популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі», яку написала улюблена казкарка української малечі Галина Малик, допоможуть тобі зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку...

Головінська А. Для чого потрібні котлети? Аніта Гловінська; пер. з польської І Котлярської-Фесюк; іл.. А. Гловінської. – Х.: ВД «ШКОЛА», 2017. – 128 с. (Серія «Нова дитяча книга».)

ISBN 978-966-429-493-2

Ця книжка розповідає про шалені пригоди шкільної компанії хлопчаків, які ніколи не сумують. Та й коли їм сумувати, якщо треба терміново з’ясувати: чи є папуасом їхній новенький учитель англійської? Чи пірнула б учителька природи у воду за перлами? Як зіграти на сцені солоного огірка? Ну і нарешті — для чого потрібні котлети? А коли в голові повно таких цікавих питань та ідей, то легко втрапити у чималенькі клопоти… Але для Каєтана та його компанії кожна халепа перетворюється на захопливу пригоду!

Нестайко В. 3. Принцеса Іванна. Дивовижні пригоди незвичайної принцеси : Повість-казка / Худож. О. Воронкова. — К.: Країна Мрій, 2015. — 64 с.: іл.
ISBN 978-617-538-347-6
У цій казці принцеса Іванна геть не схожа на принцес, про яких звикли читати діти, адже їй не сидиться у палаці, їй зовсім не хочеться танцювати на балах. То про що ж мріє сучасна принцеса? Про це і дізнається юний читач із нової казки відомого українського письменника.


Розі Бенкс. Заворожений палац: казкова повість: книжка 1: для мол.шк. віку /  Розі Бенкс; пер. з англ. Дмитро Стельмах. – К.: ПП«Рідна мова». – 2021.  – 96 с.: іл. –(Серія «Таємне Королівство»)

ISBN 978-966-917-123-8

У першій книжці пригоди відбуваються в Завороженому палаці.
Якось королева Злюча заповзялася зіпсувати свято на честь дня народження короля Веселого! Але ж усі мешканці Таємного Королівства так очікують на цю подію! Не годиться їх розчаровувати!

Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об'їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог. 2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм ІВАН СИЛА, графічними кадрами з якого проілюстроване видання.

Неймовірні пригоди Івана Сили Авт: Гаврош О. Вид-во: АБАБАГАЛАМАГА