Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, квітня 24, 2020



СТОРІНКАМИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОГО ЛИХА



...Вже лелека не в'є там гніздечко,

Не лунає там пісня і сміх,
Наче сироти, стали містечка
Без людей нерозумних своїх.






Чорнобиль — нестерпний біль нашого народу, знак   біди, яка не знає ні відстані, ні кордонів. Це екологічна катастрофа, яка не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров'я та психіку людей, їхній побут і соціально - економічні умови життя.
Трагедія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства. Минуло 34 роки з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки й жінки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності  та патріотизму українського народу. А дзвони Чорнобиля б'ють на сполох, попереджуючи про загрозу неконтрольованого атому.
В Рибаківській бібліотеці – філії, з метою вшанування пам'яті жертв Чорнобильської трагедії та віддати шану учасникам ліквідації наслідків катастрофи, було заплановано захід (актуальний репортаж) під назвою  «Коли здригнулася земля».
Але , через незручності у зв’язку із запровадженим карантином, зібрання масових заходів у закладах культури заборонено. Тому бібліотекарі рекомендують низку посилань на сайти, на яких читач зможе читати онлайн книгу на дану тематику.

















https://mybook.ru/author/evgenij-novikov-5/gorkie-travy-chernobylya/read/











https://mybook.ru/author/svetlana-aleksandrovna-aleksievich/chernobylskaya-molitva-hronika-budushego/read/?page=2











https://avidreaders.ru/read-book/chernobyl-bolshaya-lozh.html