Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, вересня 26, 2024

 

Бібліотеки під час війни


     26 вересня 2024 р. на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася онлайн-конференція «Бібліотеки під час війн внесок у спільну справу перемоги», приурочена до Всеукраїнського дня бібліотек.

Організатори заходу: ВГО Українська бібліотечна асоціація, ГО «Миколаївське регіональне відділення Української бібліотечної асоціації», Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека.


                                           

  Під час конференції були представлені напрацювання бібліотек Південного регіону (Миколаївської, Одеської, Запорізької, Херсонської областей) за наступними напрямами:

– «Бібліотека для громади»: проєктна діяльність та актуальні послуги (безпека особистості, ментальне здоров’я, медійна грамотність, безбар’єрність, цифрова освіта та ін.); внесок у згуртування країни (підтримка внутрішньо переміщених осіб та зв'язок з українцями за кордоном); залучення фінансування та ресурсів на відновлення бібліотек;

     «Бібліотека на підтримку ЗСУ»: інформаційно-просвітницька діяльність патріотичного спрямування; благодійні акції та ініціативи; волонтерська діяльність.


Працівники нашої бібліотеки з задоволенням прийняли участь в цьому заході, з якого взяли дуже багато корисної інформації 

 

Бібліотекарі  регулярно ведуть блог Рибаківської бібліотеки . Також у мережі Фейсбук ведеться сторінка « Рибаківська бібліотека». Про діяльність бібліотеки  користувачі інформуються  в мережі Фейсбук, в групах: « Рибаківка онлайн», «Коблево . Культура ОТГ», «Коблівська громада».