Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, березня 03, 2022

 ДЕТЕКТИВ ІДЕ ПО СЛІДУ

За що ми любимо детектив? Кожен з нас знаходить у ньому щось своє. Одним подобається позмагатися з автором і самому знайти злочинця, іншим цікавий сам процес розслідування.

 Тож для любителів цього жанру у нашій бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Детектив іде по сліду», що відкриває таємниці та загадки і не дасть ні хвилини нудьги чи спокою.

Крадіжка століття чи жорстоке вбивство, серійний вбивця чи випадковий злочинець  — яким для вас буде ідеальний головний герой-детектив?  Прийнято вважати, що хороший детектив – чоловік. Шерлок Голмс, Еркюль Пуаро та інші – класичні образи детектива в літературі. Та жінка з її природною кмітливістю і гострим розумом не гірше, а іноді і краще, розгадує складні головоломки. 

Жінки по натурі - природжені детективи: саме їм подобається копирсатися в людській психології, тонкощах взаємин між людьми, шукати мотиви вчинків і помічати деталі. Написані жіночою рукою романи А. Крісті, Р. Галбрейт,  сучасників С.Ваган, С. Браун – це витончена загадка, гра, що дозволяє уяві відкривати будь-які горизонти, це таємничість, невідомість та стилістика, вивірена до слова.


На полицях книжкової виставки представлена широка палітра інтригуючих книги Т. Гарріса С. Ларссона, М. Коннелли, Ф.Тилье, С. Шелдона, А. Кокотюхи та інші.

Детектив  - це завжди цікаво, тому сподіваємось, багато читачів, дивлячись на нашу виставку, захочуть перечитати твори майстрів цього жанру.