Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, лютого 22, 2022

 СЛОВА У РІДНІЙ МОВІ - КВІТИ КАЛИНОВІ

21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. В Україні цей день відзначається з 2000 року з метою зміцнення державотворчої функції української мови. Саме так вчені-лінгвісти намагаються привернути увагу людей щодо володіння рідною мовою.

     Мова – великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Зараз це свято крокує по всій планеті, і кожен громадянин будь-якої країни ще більше відчуває свою приналежність до свого народу, народності, нації.

    З нагоди Міжнародного дня рідної мови та посилення статусу української мови, як єдиної державної мови в Україні у нашій бібліотеці пройшла мовна розвідка «Слова у рідній мові – квіти калинові». Читачі 6 класу з цікавістю поринули у дивовижний світ української мови: прослухали легенду про виникнення мови, про перепони, які ставали на шляху розвитку рідного слова, дізналися цікаві факти про мову. Усі присутні взяли участь у мовних іграх: «Знайди приховані слова», «Склади вислови про мову», «Закінчи риму» та «Добери словечко», які були направлені на збагачення словникового запасу, розвиток мовлення та мислення присутніх.










     Також дітей зацікавили  підручники з історії української мови, словники-довідники українського літературного слововживання, видання з українського ділового мовлення, культури мови та інші, що були представлені на книжковій виставці.

    Під час заходу учні 6 класу дізналися не лише багато цікавих фактів про українську мову, але й проявили себе як чудові знавці мови та традицій нашого народу.