Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, грудня 01, 2021

 

МЕЖА, ЗА ЯКОЮ МОРОК

Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, – це попередження всім про болючу рану суспільства - СНІД, який виник наприкінці ХХ сторіччя.  Прикро те, що ми, як і багато років тому,  не хочемо повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного. Саме в цьому намагались переконати своїх користувачів в Рибаківській бібліотеці-філії, де було проведено захід присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
Користувачі  взяли участь у бліц-опитуванні «Межа, за якою морок» .  Після чого бібліотекарка розповіла присутнім про історію виявлення вірусу імунодефіциту людини , який уражає імунну систему людини та призводить до захворювання  на СНІД, про шляхи його поширення.  Наголосила на тому, що зараз, як ніколи, необхідно бути відповідальним за свою поведінку і вести здоровий спосіб життя. Присутнім було запропоновано переглянути відеоролик «СНІД не спить» з якого читачі 7 класу наочно побачили як розповсюджується ВІЧ в організмі людини.
Проведені заходи сприяли моральному вихованню молоді, формуванню уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу, розумінню необхідності дотримання правил культури стосунків юнаків і дівчат. Діти ще раз усвідомили, що основним засобом убезпечити себе та попередити поширення ВІЛ-інфекції є дотримання здорового способу життя і відмова від ризикованої, щодо інфікування ВІЛ, поведінки.