Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, липня 14, 2021


                        ЗНАЙОМТЕСЬ -.КОМП'ЮТЕР

Настав час, коли у кожної людини є компютер чи ноутбук. Щоб комп'ютер став другом, людина має побачити в ньому не тільки засіб для ігор. Цього недостатньо. Потрібно більше дізнатися про можливості хоча б однієї якої-небудь програми, навчитися працювати з нею.  Багато, хто має комп'ютер і інтернет, не до кінця розуміють, навіщо їм це треба. А адже вони володіють мрією багатьох поколінь, що жили до нас. Навіть у наших батьків не було можливості мати кожному свій особистий ноутбук. З його допомогою можна телефонувати (через скайп), писати листи, та так, що їх у цю ж хвилину буде читати або один, або тисячі людей, залежно до кого хочуть звернутися. Можна фотографувати, з можливістю редагування зображення, читати книги, готувати презентації, грати в різні ігри, завантажувати рецепти страв, самому ремонтувати автомобіль, і так далі. Список можна продовжувати до кількох томів. І це ще не межа, вчені розробляють нові можливості цього технічного дива. І те, як ми будемо користуватися всім цим, є показником, наскільки ми хочемо дружити зі своїм комп'ютером.

Складно, напевно, оцінити яку роль відіграє в сучасному житті комп'ютер. Сказати що важливу, це практично нічого не сказати. Якщо з ладу вийде комп'ютер на підприємстві чи фірмі, то це може спричинити масу проблем: зупиняється весь трудовий процес, іноді навіть виробничий. За останні 15-20 років комп'ютери стали основною складовою нашого нормального існування.Існує ще цілий ряд переваг того, що наше життя залежить від комп'ютерів. По-перше, це значно спрощує організацію охорони офісів, підприємств, компаній, житлових комплексів або стоянок. Якщо раніше необхідно було на кожному поверсі або по всьому периметру розставляти охорону для того, щоб постійно спостерігати за подіями, то сьогодні завдяки комп'ютеризації, досить просто встановити камери спостереження і все, що відбувається спостерігати на моніторі комп'ютера.

По-друге, сучасні комп'ютери (ноутбуки, нетбуки) можна без проблем брати з собою у відрядження, на відпочинок або просто на прогулянку в парк. Їх компактні розміри, легка вага і можливість працювати декілька годин без мережі дає ще більше свободи діловій людині. Це також дає можливість бути завжди на зв'язку. Адже з вами завжди і електронна пошта, і Інтернет, і всі офісні додатки. Більше того, вся інформація, яка може знадобитися в відрядженні, вміщається просто в невеликому комп'ютері.

По-третє, комп'ютери допомагають нашим дітям швидше розвиватися. Приміром, щоб побачити слона або дізнатися, як гарчить лев, необов'язково чекати передачу про тварин або їхати в зоопарк (особливо взимку). Все це можна малюкові показати в будь-який час завдяки комп'ютеру та Інтернету.

Останнім часом комп'ютери та їх можливості дозволяють нам створювати більш комфортні умови життя - розумний будинок, наприклад, а також спрощувати виробничі процеси, скорочувати трудовитрати і багато іншого. Можна сміливо сказати, що наявність комп'ютерів в нашому житті - це вже перевага.

В бібліотеці можна познайомитися з книжковою виставкою-порадою «Твій друг- компютер» Мета виставки : навчити користувачів правильно користуватись компютером. Щоб він став другом,ане ворогом.

На поличках представлені книги із серії «ПК для «чайників»», «Знайомтесь-ноутбук», «Вчимося на компютері», «Персональний компютер для дітей», «Як зрозуміти свій гаджет» і т.д.