Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, листопада 22, 2019



ВІЧНИЙ БІЛЬ В ПАМ’ЯТІ НАРОДУ

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки.
День пам’яті жертв Голодомору цьогоріч вшановують 23 листопада.
Багато років минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про той період, коли над Україною, над іншими народами колишньої радянської спільноти панував диявол. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя. У нього були об’єктивні й суб’єктивні витоки й наслідки.
Кожного року український народ  у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
Напередодні дня пам’яті, 21 листопада, користувачі юнацького віку Рибаківської бібліотеки стали учасниками години - спомину «Біль голодних років».
Метою заходу було поглибити знання присутніх про роки голодомору в Україні та його наслідки, виховувати повагу до історичного минулого свого народу, який вистояв і проніс свої традиції через різні випробування.
       Ведучі зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. Також присутні дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули відео – спогад «Про Голодомор на Україні 1932 - 1933 років». Учні 10 класу читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії. Також бібліотекар звернула увагу читачів на книжкову виставку «Три колоски закуті дротом», яка зараз діє в бібліотеці. На виставці представлені книги про ті страшні, трагічні часи. В кінці заходу усі присутні вшанували пам’ять невинно загиблих людей хвилиною мовчання.