Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, листопада 15, 2019


ДИХАЙ ВІЛЬНО

    15 листопада  в стінах Рибаківської бібліотеки пройшла виховна година для юнацтва  на тему: «Електронна сигарета».

Захід проходив з метою підвести учнів до усвідомленої відмови від паління, що ґрунтується на знаннях про його шкідливі наслідки; допомогти зрозуміти переваги здорового способу життя; виховати дбайливе ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих

Бібліотекар акцентувала увагу на підліткових небезпечних шкідливих звичках. Адже життя повне спокус і в силу свого віку молодь активно намагається все спробувати.

Вейп для підлітків перетворився на нову хвилю самоствердження, незалежності, самостійності.
Використання електронних сигарет дійсно набирає оберти і відокремлюється в свою власну субкультуру.
Присутні дізналися наскільки електронні сигарети шкодять здоров’ю, адже токсичні компоненти, які містять у собі вейпи, не менш шкідливі, аніж нікотин у звичайних сигаретах. Також вейпи можуть бути вибухонебезпечними з ризиком пошкодження обличчя, очей. На підтвердження цього учням було продемонстровано відеоролик «Жертви вейпа».  
В кінці заходу  після обговорення почутого та побаченого молодь дійшла висновку,  що найкраща боротьба – це боротьба із самим собою, ніяка електронна чи інша сигарета   не допоможе позбутися пагубної звички покинути курити. Є тільки мета та воля кожного. Тільки сукупність цих якостей дасть позитивний результат.