Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, жовтня 25, 2019


     А ПАМʹЯТЬ СВЯЩЕННА
     
    Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави.      Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. Саме цим подіям і була присвячена виховна година - хронограф «Рокам ніколи памʹяті не стерти» для учнів 5 - 6 класів. 

     Мета заходу: розвивати розуміння, почуття жалю, співчуття та виховувати високу повагу до людей, які перенесли на своєму життєвому шляху важкі роки війни , вшанування загиблих у часи війни та збереження в пам'яті подій того страшного періоду в історії українського народу. Читачам  розповіли про те, що 28 жовтня вся Україна відзначає річницю визволення від німецько - фашистських загарбників.  75 років тому останній фашист покинув землю нашої Батьківщини.  Але до цього дня потрібно було пройти кілометри шляху, спочатку відступаючи, залишаючи фашистові наші краї, але потім з новими силами, зібравшись кинутися на ворога знову і вже гнати їх до кордону не зупиняючись.   
      Наприкінці заходу діти мали змогу подивитись документальний фільм «Визволення України». Читачі з великою увагою слухали бібліотекаря з цікавістю дивилися фільм, а деякі після заходу виявили бажання почитати книги про війну в Україні.