Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

неділю, жовтня 13, 2019



ВІД КОЗАКІВ ДО КІБОРГІВ

11 та 12 жовтня у стінах Рибаківської бібліотеки – філії пройшла  низка заходів до відзначення Дня українського козацтва та Дня Захисника України – історична година «Наш край – історії скарбниця» та година вшанування «Сила нескорених».
Метою заходів  було створити наочні паралелі між запорозькими воїнами та воїнами АТО, виховати патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, прищепити інтерес до героїчного минулого держави та сьогодення.
Тарас Григорович Шевченко у своєму посланні писав «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля…». Тож кожен громадянин України повинен шанувати тих, чий святий обовʹязок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею. Як колись для козака почесним обовʹязком була служба в Запорізькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків.

Захід проходив на фоні патріотичних пісень. Бібліотекар розповіла,  що 14 жовтня має довготривалу історію: це день козацтва Української повстанської армії, а з 14 жовтня 2014 року – офіційне державне свято – День захисника України. Україна відзначає головне свято для українських вояків і воячок не за календарем сусідньої держави, а за українським – 14 жовтня, на свято Покрови. Читачі уважно слухали та доповнювали розповідь бібліотекаря іншими цікавими фактами. На закінчення заходу  була  проведена   вікторина на закріплення почутого та побаченого матеріалу.