Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, лютого 28, 2018


 ЕНЦИКЛОПЕДІЇ - КНИГИ, ЯКІ ЗНАЮТЬ ВСЕ


 З метою дослідити енциклопедії, як структурну одиницю довідково - інформаційного фонду, ознайомити читачів з різними видами енциклопедій, вивчити структуру енциклопедій, навчити ними користуватись, для учнів 7 класу, було проведено бібліографічний огляд "Українські енциклопедичні видання".


середу, лютого 21, 2018




       СПРАВЕДЛИВІСТЬ - НЕВІД'ЄМНЕ ПРАВО ЛЮДИНИ


       Всесвітній день соціальної справедливості  − міжнародний день, що відзначається ООН щороку 20 лютого, починаючи з 2009 року.
      Справедливість – це невід’ємне природне право людини. Сприйняття і оцінка справедливості у суспільній думці носить абстрактний характер. 
 Люди суб’єктивно визначають поняття соціальної справедливості.


ЇХ СЕРЦЯ Б'ЮТЬСЯ НА НЕБЕСАХ

Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!

  З метою виховати глибокі патріотичні почуття, причетність і відповідальність за все, що  відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя вшановуючи пам’ять героїв Небесної сотні; формувати активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави ,

середу, лютого 14, 2018


БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ

   У наш сучасний час Інтернетом користується 710 029 070 людей. Найбільше зростання користуванням Інтернетом відбувається серед молоді.
   Безумовно, Інтернет може бути не тільки безпечним, але й небезпечним. Надмірне перебування дітей за комп’ютером може призвести: до ізоляції сором’язливих дітей, відволікати їх від інших видів діяльності, таких як виконання домашньої роботи, заняття спортом, сон, спілкування з друзями...


СОЛДАТ ВІЙНУ НЕ ВИБИРАЄ...

    З кожним роком віддаляється день, коли наші воїни повернулись з страшної Афганської війни. Для тих, хто пройшов пекло тих бойових дій, цей день є особливим, бо він позначений памʹяттю  про мужніх чоловіків, які не за власним бажанням, а виключно з обов'язку брали участь у військових конфліктах. 

вівторок, лютого 06, 2018


ТЕРИТОРІЯ СІМЕЙНОГО 
ЧИТАННЯ

    Родина й книга - тема глибока й багатогранна. Однак вона завжди була актуальна для публічної бібліотеки. Важко точно визначити, коли починається вплив дитячої бібліотеки на читання в сім’ї. Чи тоді, коли поріг книгозбірні переступає малюк у супроводі мами, тата, бабусі або дідуся, чи тоді, як колишні читачі, що бігали до бібліотеки, подорослішали і, одружившись, самі готуються стати батьками. Якщо читають батьки, читатимуть і діти.