Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, лютого 06, 2018


ТЕРИТОРІЯ СІМЕЙНОГО 
ЧИТАННЯ

    Родина й книга - тема глибока й багатогранна. Однак вона завжди була актуальна для публічної бібліотеки. Важко точно визначити, коли починається вплив дитячої бібліотеки на читання в сім’ї. Чи тоді, коли поріг книгозбірні переступає малюк у супроводі мами, тата, бабусі або дідуся, чи тоді, як колишні читачі, що бігали до бібліотеки, подорослішали і, одружившись, самі готуються стати батьками. Якщо читають батьки, читатимуть і діти. 

  Делікатно спрямувати батьків у русло сімейного   читання, тактовно запропонувати послуги бібліотеки, ненав’язливо запросити до участі в спільних заходах, вчасно поінформувати про літературу, що допоможе вирішити проблеми в навчанні і вихованні дітей – ось в чому бачать бібліотекарі-професіонали своє завдання.

     Привабити до  бібліотеки читачів допомагають  яскраво оформлені    книжкові та періодичні виставки, де вони разом з батьками  розглядають та знайомляться з літературою, яка є у бібліотеці . Ці ж куточки стають об’єктами першочергової уваги дітей під час відвідувань груп дитячого садочку. В Рибаківській бібліотеці оголошено конкурс читацького формуляра "Найкраща читаюча родина".  Аналіз читацьких формулярів дозволить в кінці року визначити найбільш читаючу родину, яка буде  відзначена грамотою та призами.