Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, лютого 21, 2018




       СПРАВЕДЛИВІСТЬ - НЕВІД'ЄМНЕ ПРАВО ЛЮДИНИ


       Всесвітній день соціальної справедливості  − міжнародний день, що відзначається ООН щороку 20 лютого, починаючи з 2009 року.
      Справедливість – це невід’ємне природне право людини. Сприйняття і оцінка справедливості у суспільній думці носить абстрактний характер. 
 Люди суб’єктивно визначають поняття соціальної справедливості.

      Одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка  є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину всебічно розвиненою, коли вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони. Здатність людини розуміти правила життя і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.
  До Всесвітнього дня соціальної справедливості (21 лютого) на базі Рибаківської бібліотеки пройшло чергове засідання правового клубу "Пульс" під назвою “На що я маю право?” 
   Завдання правового заходу полягло у тому, щоб: допомогти дітям набути елементарних знань про найважливіші закони нашої держави; донести в доступній  формі практику застосування законів; сприяти вихованню у дітей почуття власної гідності й відповідальності за свої вчинки, поваги до закону та його вимог; підтримувати формування у дітей внутрішніх бар’єрів щодо  порушення закону і моральних норм.