Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

понеділок, вересня 30, 2024

 

 

Герої сучасності

 

 "Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів."

                                                                              І. О.Решетовська

      Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.  Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».  Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої чаМета:  прищеплювати навички правильного ставлення до старшихМета:  прищеплювати навички правильного ставлення до старших, батьків, виявляти піклування про молодших, слабших., батьків, виявляти піклування про молодших, слабших.стини суспільства.  

До Дня ветерана в Рибаківській бібліотеці було проведено годину слави «Герої сучасності»

Мета:  прищеплювати навички правильного ставлення до старших, батьків, виявляти піклування про них.Допомогти глибше засвоїти моральне поняття «доброта»; спонукати в читачів бажання висловлювати вдячність за все те добре, що вони отримують.