Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, липня 23, 2024

 Дізнайся більше про китів та дельфінів

     23 липня – Всесвітній день китів і дельфінів.  Це особливе свято для людей, що закликає їх стати на захист тварин. Дата була затверджена в 1986 році, коли Міжнародна китобійна комісія ввела заборону на китовий промисел. Мета всесвітнього дня китів і дельфінів – заборонити вбивство і вилов цих тварин.

    З нагоди відзначення Всесвітнього дня китів і дельфінів у нашу бібліотеку були запрошені наші молодші користувачі на мультимедійну презентацію «Дізнайся більше про китів».

  Під час заходу бібліотекар розповіла присутнім, що особливе значення цей день має і для України, оскільки в Чорному і Азовському морях живуть популяції дельфінів. Багато видів цих тварин занесені до Червоної книги. Ці неймовірні створіння одні з найрозумніших тварин на нашій планеті і завжди захоплювали уяву людей.  Вони відіграють важливу роль у збереженні здоров'я екосистеми всесвітнього океану, а відповідно – і людства.

    Також бібліотекар наголосила, що серед сучасних проблем, з якими стикаються нещасні ссавці – забруднення світового океану, браконьєрське винищення, загибель у риболовецьких сітках, вилов китів і дельфінів для дельфінаріїв, океанаріумів і цирку.

    Багато цікавого та корисного  про китів та дельфінів діти дізналися діти  під час цієї зустрічі.