Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, травня 07, 2024

                                    Тихі зорі – вічної пам’яті

Шість довгих років палахкотіла Друга світова війна, яка двічі пролетіла вогняним птахом по всій Україні, опалила кожну сім’ю і кожне людське життя.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію людства війні 1939 – 1945 років. Загинув кожний п’ятий українець, на руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл, з яких 250 було спалено вщент, знищено тисячі промислових підприємств та осель.

Для всіх нас, українців, війна – вічно у незгасимій памяті…

До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наша бібліотека  підготувала патріотичну викладку літератури  «Тихі зорі – вічної пам’яті», мета якої – ознайомити читачів із творами на тему Другої світової війни, зацікавити новими виданнями та маловідомими документами.

        У викладці представлено видання, які висвітлюють причини, перебіг та історичне значення подій Другої світової війни; спогади учасників бойових дій; трагедію й подвиг перших років війни; художні твори митців світової літератури, які присвятили свої вірші, романи, повісті тим буремним рокам.