Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, квітня 25, 2024

 Живий плач – мертвої зони

    26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

       З метою відзначення 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції та вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у нашій бібліотеці була розгорнута виставка-реквієм «Живий плач – мертвої зони».          На виставці представлені видання, що розповідають про життя людей до і після катастрофи, етапи ліквідації аварії, страшні цифри катастрофи, про людей, які працювали в зоні великої радіації, про наслідки цієї аварії.

Наш громадянський обов’язок - обізнаність та пам’ять   про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.