Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, лютого 16, 2024

                                        Україна – це ми!

Згідно Указу Президента, тепер щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначають  День єднання. Цього дня закликають вивішувати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки.


З метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, пошани до видатних вітчизняних історичних діячів, готовності до виконання громадянських і конституційних обов’язків, у нашій бібліотеці пройшла інформаційна хвилина єдності «Україна – це ми!» Учні, що зібралися у бібліотеці, дізналися про історію виникнення свята, вшанували загиблих хвилиною мовчання, усвідомили, що саме вони – майбутнє України, і саме від них, від їх світогляду залежить те, якою буде наша країна в майбутньому.

    На заході прозвучали вірші Л. Костенко «Усе моє, все зветься Україна», Ю.Хандожинської «Одна Україна», І Січовика «Рідний край» та Л. Савчук «Моя Україна – це пісенька мами…». Також бібліотекарка наголосила про важливість єдності в країні, збереження рідної мови та національних традицій.