Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, січня 03, 2024

                                   Краю мій, гордість моя

Краєзнавство – це безцінна скарбниця історичного досвіду багатьох поколінь. Воно є своєрідним містком, який поєднує покоління минулі з поколіннями сьогоднішніми і прийдешніми. Саме краєзнавча робота посідає важливе місце в діяльності бібліотеки.  

Бібліотекарі  проводять краєзнавчі бесіди,віртуальні екскурсії, огляди літератури про рідний край, презентують тематичні книжкові виставки та полиці. Бібліотекарі зосереджують увагу користувачів на творах поетів, письменників – краян.

На краєзнавчій виставці-екскурсії «Краю мій, гордість моя», яку презентовано в нашій бібліотеці, викладено краєзнавчі матеріали про наше село, які бібліотекарі самотужки збирали на протязі своєї діяльності. Тут і відомості про бібліотеку і історія створення храма і про знаменитий наш острів. Для всіх бажаючих проводиться екскурсія по книжкових полицях. Мета виставки:  прищепити інтерес до історії,  зацікавити краєзновчою літературою, викликати любов до рідного краю, познайомити відвідувачів з місцевими знаменитостями, та чарівними місцями рідної Рибаківки ,підвищити культурний рівень