Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, січня 26, 2024

                        «Голокост: поза межами розуміння»

    Щороку, 27 січня Україна разом з усією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту – мільйонів єврейських жінок, чоловіків і дітей, які загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

       Лише на українських землях їх кількість сягає моторошного числа – близько 1,5 мільйона осіб. Це не статистика: за нею стоять долі людей, зі своїми турботами, мріями, любов’ю і вірою.


      З метою вшанування світлої пам’яті мільйонів безневинно убитих людей різних національностей, більшість з яких були євреї в Рибаківській бібліотеці-філії  було проведено історичний хроноскоп подій «Голокост: поза межами розуміння».

     Під час заходу мова йшла про покоління, які пережили страхіття масових знищень, жахливу трагедію людства – Голокост. Також були представлені матеріали  про  страшні факти цієї трагедії.   

 Бібліотекар наголосила, що ми, нове покоління, повинні берегти пам’ять про Голокост, формувати наш світогляд в умовах толерантності та належного ставлення до  загальнолюдських цінностей, щоб більше ніколи у світі не повторилася ця жахлива трагедія  в світовій історії.

          Пам’ять про ті події залишається в документальному і художньому слові.  Тож пам’ятаймо минуле та шануймо пам’ять усіх жертв Геноциду!