Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, листопада 24, 2023

 Голод - 33-го.

    Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада.    

     До цієї пам'ятної дати в нашій бібліотеці відбувся перегляд фільму «Голод – 33-го»,  знятий за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь». Події відбуваються у 1932 році: попри врожайний рік, у людей відбирають усі запаси, їжу та худобу, аргументуючи це створенням колгоспів. Люди шукають залишки насіння на полях, їдять бур’яни, пацюків, а далі – починають їсти одне одного.

          «Голод-33» – це чорно-біла трагедія очима маленької голодної дитини, родина якої – звичайні селяни, що через радянський штучний голод також несуть втрати.

Після перегляду фільму присутні ділилися думками про побачене, а також розповідали про те, що чули про ті страшні роки від бабусь та дідусів.

          Також у бібліотеці було оформлено виставку-інсталяцію присвячену цій даті, де користувачі мали змогу ознайомитися з матеріалами які розкривають перебіг, причини та наслідки трагедії Голодомору для українського народу. Читачі бібліотеки дуже зацікавились книгами з цієї виставки. Все таки люди хочуть знати історію нашого народу і країни.