Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, липня 28, 2023

День Української Державності



Сьогодні, 28 липня, українці вдруге відзначають День державності. У цього свята ще зовсім коротка історія, однак зараз воно набуло особливого значення. Повномасштабна війна Росії змусила нас зрозуміти існування Української державності як існування власного життя, як надію на щасливе майбутнє дітей, надію на свободу і мир серед вільних та мирних народів Європи. 
Це свято запроваджено на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, повязані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира.

День Української державності нероздільно повязаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями, національними традиціями символічного відображення світу, яка мала поєднувати народний, релігійний та державний аспекти. Свято покликане утвердити, що Україна має неабияку власну історію державотворення, і закликає памятати кожен етап її становлення й людей, які доклали до цього зусиль.

Сьогодні в бібліотеці був проведений бібліотечний пікнік "Україна-це ми"    Присутні  прослухали і обговорили історію створення свята. Мета заходу –ознайомити користувачів з новим українським святом.