Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, червня 08, 2023

 

Країна книжкова.

Книжковий світ — то особливий світ.

 І безкінечний — наче море з небом.                                   

Почати можеш будь-коли політ.                                 

Для цього просто лиш читати треба

Людина, яка любить і вміє читати, має багато розумних, добрих , вірних друзів. Друзі ці – книги! З ними вона зустрічається ще в дитинстві і не розлучається до старості . В Рибаківській бібліотеці  відбулась посвята першокласників у читачі під назвою «Країна книжкова-країна казкова.

            Мета заходу: розкрити значення книги в житті людини; викликати інтерес до читання; показати цінність бібліотеки; виховувати бережне ставлення та любов до книги. Розвивати пізнавальний інтерес, навички виразного читання віршованих творів, зв’язне мовлення.  7 червня в супроводі класовода Фокіної Наталі Василівни та батьків, учні першого класу дружно завітали до книгозбірні. Дітей зустрічала Королева Книг . Допитливі, цікаві, непосидючі хлопчики та дівчатка дізналися про правила користування  бібліотекою,  про важливість читання, дотримання правил бережливого ставлення до книги. Також для маленьких відвідувачів  було проведено екскурс-подорож по бібліотеці.В цей день для дітей проводились цікаві ігри, вікторини. З задоволенням діти приймали участь в руханках і конкурсах. На завершення заходу діти отримали буклети з правилами користування та контактами і адресою бібліотеки. А ведучі – учениці 8-9 класів вручили їм солодкі подарунки.  Читачами в цей день стали 12   першокласників. Їм була вручена закладка- «Пам’ятка читача». Для них відкрилися двері у чудовий світ «Книжкового королівства». А на завершення бібліотекар побажала  школярам бути активними читачами. І наголосила, якщо вони будуть багато читати, то книги стануть їхніми друзями не тільки під час навчання, а й на все життя.

               Першокласники самостійно вибрали першу в своєму житті книгу в шкільній  бібліотеці і пообіцяли, що будуть активними читачами.