Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, травня 24, 2023

 Світ починається з любові

     Що таке  любов? Це питання споконвіку хвилює людей.  Кажуть, без любові життя нічого не варте. Та ніхто не може визначити, що то за почуття, яке захоплює людину та робить її щасливою.

    Найчарівніший прояв любові — кохання. Це почуття знову й знову доводить, що без нього життя втрачає сенс. Кохання змінює людину, в її душі ніби розквітає чарівна квітка, яка своїм тонким ароматом заповнює кожну клітину; кохання дарує людині радість, гармонію — саме таким є ідеальне уявлення про це почуття.

    Серед усіх чудес світу найбільше чудо – це людина і кохання. Якби запитали людину, чи згодна вона прожити життя, не пізнавши цього почуття, мабуть, бажаючих не було б. І навіть якби запропонували вибрати щось одне серед таких цінностей, як гроші, влада, слава і кохання, то переважна більшість вибрала б останнє.

    Віками про кохання складали вірші, оспівували це почуття у музичних творах, воно надихало на героїчні подвиги та штовхало людей на неймовірні вчинки.

    Любов — найпрекрасніше почуття, яке тільки може народитися в серці людини. Воно супроводжує нас завжди. Любов — це початок усього: із любові народжується нове життя, у пестощах світлих променів материнської ласки зростає нова людина, а від її тепла, отриманого у дитинстві, у серці дорослої людини формується почуття з почуттів, найчарівніший прояв любові — кохання. І це почуття знову і знову доводить, що без нього життя втрачає сенс. Любов різна: це і велике кохання, це і зв'язок між матір'ю та дитиною, це й ніжна любов до рідного краю, до того, що має в нашому житті велике значення, і навіть до маленьких, але близьких нашому серцю дрібниць. У всіх своїх проявах вона має над нами таку велику владу, що ми не здатні протистояти їй. Саме любов надихає людину на прекрасне, робить її доброю, лагідною і чарівною.


На книжковій виставці-рекомендації, що була розгорнута у нашій бібліотеці під назвою «Світ починається з любові», представлені книги  популярних українських та зарубіжних авторів сьогодення, що відверто та зворушливо розповідають про сильне почуття, таке солодке і прекрасне, складне і глибоке, яке окриляє, змушує людей йти на вражаючі вчинки, пізнавати щастя та ділитися ним; про життя сучасної жінки, сильної духом, зворушливої, ніжної, чуттєвої, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання: до чоловіка, до дітей, до батьківщини.

Саме про ці почуття  йдеться у книгах Світлани Талан, Ірен Роздобудько, Люко Дашвар, Марини Гримич, Дарини Гнатко, Сари Джіо, Даніели Стіл, Ізабелли Сови та інших.

Така література зробить будь-який вечір неперевершеним та гарантує емоційні переживання. ЇЇ варто прочитати.