Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

пʼятницю, травня 05, 2023

 

Ніхто не забутий.


       8  травня – День пам’яті та примирення та День перемоги над нацистами у Другій світовій війні.

Друга світова війна – найкривавіший воєнний конфлікт. За даними Українського інституту національної пам’яті, в ході війни загинуло від 50 до 80 мільйонів чоловік. Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців, особливо демографічні – від 8 до 10 мільйонів осіб.

Що далі в минуле відходять події Другої світової війни, то частіше зринає в думках: чи до кінця віддали ми належне тим, хто пішов на смерть заради нашого життя? Стоять на землі нашій тисячі обелісків, у граніті й бронзі викарбовано імена тих, хто поліг на полях брані. Одначе заборгували ми перед багатьма нашими співвітчизниками головним - ПАМ′ЯТТЮ. Пам′яттю про всіх і кожного.  

Наш святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи. Схилимо голови перед світлою пам’яттю героїв, які захищали рідну землю, віддамо глибоку шану кожному, хто боровся за Вільну та Соборну Україну.



До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та до Дня пам’яті та примирення у бібліотеці  відкрита книжкова патріотична виставка -реквієм «Подвиг безсмертний,пам'ять-нетлінна».

Книги, представлені на   виставці, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти нацизму та вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій війн




]