Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

понеділок, січня 09, 2023

    

Хай уся земля почує - Україна колядує.

Щороку в Рибаківській бібліотеці зустрічають різдвяні свята, в яких приймають участь не просто активні користувачі бібліотеки, а члени клубу «Жіноче крило». Розпочалося нинішнє свято із традиційного щедрування, лунали пісні з щедрими побажаннями здоров’я, щастя, добробуту й достатку на майбутній рік. Під час зустрічі в бібліокафе під назвою «Хай уся земля почує, Україна колядує», кожне поетичне слово в щедрівках і колядках виконувало магічну функцію, тож всі хто бажав, мав змогу приєднатися до колядок і щедрівок. Колядками зачарував присутніх  дует у складі Моцак Валерії та Плахтій Вероніки. Особливо звучала колядка під акомпанімент гітари у виконанні Демської Катерини.

     Мета заходу: ознайомити користувачів з християнською історією різдвяних свят в Україні, звичаями та традиціями святкування. Надати читачам літературу для ознайомлення з традиціями святкування Різдва. В нашій бібліотеці ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята: «Місяцелік» В.Скуратівського, «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Українські новорічні обряди: «Коза» і «Маланка» О. Курочкіна, «Веселих свят» братів Капранових та інші.

Як гідні нащадки своїх предків ми повинні знати, шанувати наші кращі звичаї, традиції, бо від цього залежить наша духовність, наша цивілізованість і, врешті-решт, майбутнє нашої рідної землі.

Захід пройшов на вищому рівні і навіть відключення світла не завадило проведенню свята.