Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, жовтня 13, 2022

 

ОБЕРІГ ДЛЯ ЗАХИСНИКА


В Україні 14 жовтня  святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови  Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято дуже молоде – День захисників та захисниць України.
Свята усі ці взаємопов’язані і виникали послідовно. День Покрови Пресвятої Богородиці вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва, бо Пресвята Богородиця в усі часи вважалась заступницею народу України, покровителькою українських козаків та військових, які боронили нашу землю від ворогів.

   «Оберіг для захисника» – таку назву носив захід, що відбувся 12 жовтня у приміщенні Рибаківської бібліотеки. Працівники бібліотеки привітали дітвору зі святами, розповіли про українських козаків та їх звичаї. Дізнались діти також і про те, чому саме Покрова Пресвятої Богородиці є найголовнішим святом козаків.  Анна Антоненко розповіла про українські обереги, про їх значимість

   Із стародавніх часів в Україні, проводжаючи хлопця до війська, матері, сестри, наречені давали йому в дорогу оберіг, що мав захистити солдата в скрутну годину. Сьогодні велика українська родина проводжає своїх синів на захист країни і кожен із нас може зробити свій внесок у збереження незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Відомо, що найбільшу захисну силу має оберіг, створений руками дитини. Тому в нашій бібліотеці дівчатка власноруч створили дуже гарні вироби, які пройшли через серця і душі кожної дитини. Плетені жовто- блакитні браслетики були подаровані нашим захисникам. Такі нехитрі речі, зроблені власноруч, найважливіші там, де війна й так не вистачає домашнього затишку.