Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, червня 08, 2022


ЗОНА УВАГИ-ЧИСТА ВОДА.



15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, який відзначається з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої було утворено Програму ООН з навколишнього середовища (UNEP).

У 2000 році в цей день розпочато програму ООН "Тисячоліття довкілля – приступити до дій". Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і починаючи з 1973 року, щороку відзначається 5 червня в більш ніж 100 країнах світу, що допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні відношення людини до природних ресурсів.

Бібліотекарями було проведено еко-годину «Зона уваги-чиста  вода».  Захід було вирішено провести на свіжому повітрі.На цьому заході користувачі дізналися про історію виникнення Всесвітнього дня водних ресурсів, впровадження охоронних дій з боку уряду, місцевої влади та пересічних громадян щодо збереження водних ресурсів, ознайомилися з історією Приазовського національного природного парку та звернули увагу на причини та наслідки зменшення питних водних ресурсів, а також  на проблеми забруднення та браку питної води. Діти залюбки відповідали на питання та охоче ділилися своїми думками та враженнями щодо цієї проблеми.