Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, лютого 03, 2021


                       Як вберегтись від кібербулінгу ?


Інтернет-технології стали невід’ємною частиною життя сучасного суспільства. У 3 роки малюки самостійно дивляться мультики на YouTube, а першокласники шукають необхідну інформацію за допомогою Google, спілкуються у соціальних мережах.

Проте, популярність інтернет-ресурсів крім позитивних моментів швидкого доступу до необхідної інформації, призвела до зростання кількості порушень прав та поширення недостовірної й конфіденційної інформації. На жаль, більшість дітей не володіють інформацією про небезпеку інтернету й не мають сформованої онлайн-культури. Тому часто вони не розуміють, як можуть захиститися від кібербулінгу. А батьки та вчителі в свою чергу не знають, як реагувати на це.

3 лютого у Рибаківській бібліотеці відбулося засідання правового клубу «Пульс». Учні _6 класу взяли участь у інтерактивній годині «Як вберегтися від кібербулінгу». Бібліотекар розповіла що таке кібербулінг і як виявити його ознаки. А також дала практичні поради зі сторення сторінок у соціальних мережах та правила поведінки з інформацією, приватними даними. Рекомендувала присутнім ознайомитися з книгою «Життя Онлайн».

Дітям було проведено тестування.