Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, грудня 01, 2020

 МИ ОБИРАЄМО ЖИТТЯ


       Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20 - го століття – це синдром набутого імунного дефіциту (СНІД). Не зважаючи на досягнення сучасної медицини, масштаб поширення ВІЛ- інфекції поширюється.

1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я вперше був відзначений Всесвітній день боротьби зі СНІДом. 

З метою   донесення до молоді достовірної інформації про ВІЛ - інфекцію та СНІД, поглиблення знань про способи передачі й профілактику захворювання, напередодні цього дня, 30 листопада, в Рибаківській бібліотеці пройшов шок – урок під лозунгом «Перекреслене життя».

Під час заходу бібліотекарі провели анкетування щодо визначення  у присутніх рівня  знань щодо ВІЛ/СНІД та наркоманії,  пояснили до чого призводять негативні наслідки вживання алкоголю, наркоманії та запропонуванли переглянути мультимедійну презентацію «Небезпека поруч». Учасники ділились своїми знаннями та довели, що є достатньо обізнаними щодо існування такої хвороби, як  ВІЛ, СНІД і  наркоманія.

Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.