Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

вівторок, січня 01, 2019

 ШЛЯХАМИ ПОДВИГУ ТА СЛАВИ


   Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників

Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні»

28 жовтня, Рибаківською бібліотекою, з метою вшанування пам’яті воїнів, які загинули в боях за визволення України та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів, було проведено  патріотичну слайд - подорож «Шляхами подвигу та слави».

Бібліотекарі розповіли присутнім про роки Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років, ознайомили з подіями, які відбувались саме на території України та відіграли роль у визволенні Європи від фашизму.

Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – з 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У 1941–1944 роках на українській землі були зосереджені головні сили вермахту – від 57,1 до 76,7% загальної кількості дивізій. 607 з них було розгромлено саме на території України.

Під час Великої Вітчизняної війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 мільйони воїнів - українців, серед яких було чимало розвідників.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40 - х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.