Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

понеділок, вересня 07, 2020

 ЗНАЙОМСТВО З КНИГОЮ
  Незважаючи на сучасні інформаційні технології, книга була і залишається основним інформаційним джерелом. Ніякі модерні засоби здобуття знань не замінять книгу. Книга – невичерпне джерело знань, надбаних людством протягом багатьох років. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, засвоїти соціальний досвід попередніх поколінь, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Саме книга вчила, вчить і вічно буде вчити мудрості, культури, любові. Як стверджував В. Сухомлинський - хороша книжка дуже часто вирішує долю людини. Якщо змалку не прищепити дитині любові до книжки, то пізніше, в роки юності, душа цієї підростаючої людини «буде пустою, і на світ Божий виповзе невідомо звідки погане».

     Навчити дитину любити книгу, сприймати її, як життєдайне невичерпне джерело пізнання світу, виховувати любов до книги, прищеплювати навички бібліотечно-бібліографічної грамотності – першочергові завдання   бібліотекарів. Виховання бібліотечно - бібліографічної культури – це щоденна і кропітка праця. А для цього бібліотекар повинен досконало знати фонд бібліотеки, кожну книжку, вміти її популяризувати, запропонувати дитині найбільш потрібну і цінну для неї книжку, зацікавити її читанням.
 Сьогодні, працівники Рибаківської бібліотеки пропонують віртуальний бібліотечний урок «Про книгу і бібліотеку» у форматі цікавого відео.


    

    Метою бібліотечних уроків для учнів молодших класів є формування у читача умінь і навичок самостійного, свідомого читання книг. Вони вчаться орієнтуватися у різноманітних джерелах інформації, прилучаються до використання довідкової літератури при підготовці до уроків, у них формується загальне уявлення про бібліотеку та діти ознайомлються з основними правилами гігієни читання, з правилами збереження книжки та поведінки в бібліотеці.
 



Джерело: https://mstyshyn.ukr.school/wp-content/uploads/sites/24/2020/02/bibliotechni-uroky-1-4-kl.pdf
                  https://www.youtube.com/watch?v=Vafn93UfeEs
                 http://youtube.com/watch?v=mQha6GZ7C0A