Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, вересня 24, 2020

 МОВНЕ РОЗМАЇТТЯ

ЄВРОПИ


            26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

В наш час мова та комунікації, як ніколи є важливою складовою суспільства. Вивчення мов відкриває людині шлях до нових перспектив, пізнання розмаїття культур світу. Знання багатьох мов – запорука успіху у житті, це шлях вдосконалення, це необхідність для українців, які прагнуть бути затребуваними у своїй професії, бути європейцями… Тому, що в Європі володіння кількома іноземними мовами – це норма.

"Скільки мов ти знаєш — стільки разів ти людина", — говорить відомий вислів. Україна входить до складу великої європейської сім'ї народів і розділяє ті цінності, які виховує це культурне середовище. Зараз модно та актуально володіти як мінімум чотирма – п’ятьма мовами, що і має бути джентльменським  набором  українського інтелектуалу.  

В Рибаківській бібліотеці, напередодні дня Європейських мов, оформлено книжкову виставку - знайомство «Мовне розмаїття Європи» та було проведено іnfoкоктейль «Модне європейське читання».

На книжковій  виставці представлені словники та довідники для вивчення іноземних мов та художня література іноземними мовами, а під час інформаційної години читачі були ознайомлені із популярними творами європейських класиків та творами сучасних авторів, які заполонили   читацькі вподобання не тільки на теренах своїх країн, а й по всьому світу.

Виставка експонуватиметься ще протягом тижня, тож запрошуємо всіх охочих до перегляду.