Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

понеділок, квітня 06, 2020


ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ 
МУЛЬТФІЛЬМІВ
В 2002 році, Міжнародною асоціацією анімаційного кіно, 6 квітня було проголошено Всесвітнім днем мультфільмів.
Чи є на світі малюки, які не люблять мультиків? Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захоплюють! Тим паче, що в багатьох із них є свої таємниці.
            Варто сказати заповітне слово мультфільм, як дитина з усіх ніг бiжить до екрану. Адже мультик – це жива казка. І не важливо, яке дійство розвертається на екрані, стежити за яскравими персонажами так цікаво!  
Мультфiльми, як і читання, є засіб виховання дитини. Без сумніву, події, що відбуваються у мультфільмі, розвивають уяву і мислення малюка, формують його світогляд. Персонажі улюблених мультфільмів – друзі дитини. Вони вчать її взаємодіяти з навколишнім світом, формують уявлення про добро і зло, вчать справлятися з труднощами.

На 6 квітня у Рибаківській бібліотеці - філії, для читачів 2 – 3 класів, було заплановано мульткруїз під назвою «У веселому кінозалі». Не зважаючи на запроваджений карантин наш кінозал не відмінився. Ми пропонуємо для наших маленьких користувачів та їхніх батьків посилання на сайт «Казкар» ( http://kazkar.info/ua/multfilmi/2/ ), де можна переглянути мультфільми українською мовою.
      Також на цьому сайті можна читати вірші, казки, легенди, відгадувати загадки. А ще у дітей є змога грати у рухливі та розвивальні ігри, до яких вони можуть залучати своїх батьків, які розміщені у рубриці «Все для дітей». Також можна не тільки дивитись мультфільми, а й слухати казки он – лайн. Адже сайт містить цікаві рубрики як для дітей, так і для дорослих. Отож запрошуємо усіх до приємного та корисного перегляду. Використовуйте каратантин з користю.



Джерело: http://kazkar.info/