Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, січня 22, 2020


ТИ В НАС ЄДИНА, УКРАЇНО!
«Слава Вкраїні! Любій отчизні,
Слава довіку однині!
Єдність і згода, право й свобода —
Доля найкраща народа!»
Г. Чупринка


22 січня – День Соборності України. Це  свято  відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно - Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
До цієї дати працівники Рибаківської бібліотеки  організували і провели змістовний захід під назвою «Моя Соборна Україна», в якому прийняли участь  учні 9 -11 класів.
Захід було проведено з метою  розширити кругозір читачів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, привити любов і повагу до історичних та культурних надбань українського народу, виховати почуття національної гідності та гордості за свою Батьківщину і її народ.    
У ході заходу присутні слухали пісню  «Україна – це ти» у виконанні Демської Катерини і Плахтій Вероніки, переглянули слайд презентацію «Історія Соборності у світлинах».  А на завершення всі разом проспівали гімн України.