Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, травня 08, 2019


ДОТОРКНИСЯ 
СЕРЦЕМ ДО ПОДВИГУ

Друга світова війна   пролетіла вогняним птахом по всій Україні, опалила кожну сім’ю і кожне людське життя. Для всіх нас війна – вічна у пам’яті. Події  вражають силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист рідної землі.
Про неї створено історичні праці, літературні та музичні твори, живописні полотна, про неї розповідають документальні та художні фільми, театральні вистави, мемуари, але цей літопис був би неповний без фотографій воєнних років – свідків війни.

З метою залучення підростаючого покоління до вивчення героїчних сторінок  історії, популяризації художньої, історичної  літератури про війну, формування у підростаючого покоління патріотизму, вшанування ветеранів та учасників війни, увіковічення пам’яті всіх полеглих в роки Другої Світової війни, у Рибаківській бібліотеці було проведено урок мужності «Сходинки пам’яті». Захід проведено для читачів категорії 5 – 6 класів. Також присутні заходу мали змогу погортати сторінки історичних книг з тематичної виставки - реквієм «Мужність і відвага крізь покоління».