Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, травня 29, 2019




ВАРТОВІ ДЕРЖАВНИХ КОРДОНІВ,
НА ВАС РІВНЯЄМО КРОК

День прикордонника - професійне свято людей, які одні з перших стоять на шляху до збереження миру, спокою, благополуччя та цілісності нашої держави. Їх подвигам, героїчним вчинкам, сміливості і самовідданості присвячено безліч книжок, кінофільмів…  Про їх героїзм, відвагу і кмітливість ходять справжні легенди.
       Для кожної країни це свято особливо значуще, адже працівники цієї професії охороняють державний кордон на суші і в морі. Свято має особливе значення в Україні, його відзначають зо квітня. Воно увібрало в себе славні традиції, мужність і звитягу оборонців рідної землі. Кожна держава починається з кордону, тому його охорона - це основа національної безпеки. 
   З нагоди відзначення цієї державної дати для учнів 10 -11 класів бібліотекарями було організовано профорієнтаційну бесіду з представниками відділення інспекторів прикордонної служби під гаслом «На кордон відбирають найкращих».

Юнаки та дівчата мали змогу дізнатися про роботу та завдання службовців, привітати їх з їхнім професійним днем.
Такі зустрічі мають неоціненну користь, адже виховують у молодого покоління повагу не лише до професії охоронця кордону, а й любов до рідної землі, мир та свобода якої дістаються високою ціною життя її захисників.