Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

понеділок, червня 12, 2017

ПОСВЯТА В ЧИТАЧІ

31 травня в Рибаківській бібліотеці відбулося свято посвяти у читачі під назвою «Хай книги читає завжди дітвора». Бібліотекарі наголосили, що книга і читання – важливі чинники для формування духовної особистості. Книга – чудове надбання людства, наш кращий порадник і друг, вірна супутниця життя. Вона допомагає найкраще зрозуміти навколишню дійсність, вивчити досвід старших поколінь. 

Нам потрібно пам’ятати настанову видатного педагога В.О. Сухомлинського про те, що «читання як джерело духовного збагачення не зводиться до вміння читати; з цього вміння воно тільки починається ...». У гості до малят завітала добра Королева Книга, Лікар Айболить, Баба - Яга, Буратіно, Бібліознайка, Листоноша,Пошарпана Книга. Вони розповіли діткам  про важливість читання та про дотримання правил бережливого ставлення до книг. Маленькі читачі показали хороші знання з українських народних казок та казок народів світу, правильно відповідаючи на запитання вікторини «Чарівний кошик». Також для нових читачів була проведена екскурсія по бібліотеці «Дім, який відкриває світ». Під час екскурсії діти ознайомились з поняттям бібліотека, бібліотекар, читальна зала. З цікавістю розглядали дитячі книжечки, гортали сторінки, дивилися ілюстрації до творів. Юні читачі ознайомилися з правилами збереження книги, правилами поведінки в бібліотеці. 





















По закінченню свята дітям було вручено емблеми – «Читач 2017», брошури "Правила користування книгою" та закладки до книжечок. Також усіх присутніх частували солодощами.