Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

четвер, липня 28, 2022

ІСТОРІЇ ЗАБУТОЇ РЯДКИ

Сьогодні, 28 липня, ми вперше відзначаємо День Української  Державності.

Відзначаємо в час жорстокої війни. Відзначаємо попри все. Бо українців не зламати.

«День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і, найголовніше, – ставлення до України й до ворога.

Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ,  після всього,  чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються з середини, як це бувало не раз. Не цього разу!

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

    А отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням. Це стосується й нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану  Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу.

Немає зараз тих, хто в цьому сумнівався б. Є лише ті, хто сперечається, як цього досягнути. Це буде. Це ознака віри в Україну – не тільки нашої власної віри», - зазначив Володимир Зеленський.

День Державності збігається з християнським святом -  Днем Хрещення Київської Русі.

Для глибокого ознайомлення з історією нашої держави, в бібліотеці  створено виставку «Історії забутої рядки».

 На полицях виставлено книги: М.Грушевського «Іллюстрована історія України», В. Червінського « Історія України . Джерельний літопис», І. Крипякевич  «Історія української культури», Н.Полонської-Василенко «Історія України»,            «Історія хрещення Київської Русі». А також багато інших цікавих книг, як в художньому стилі, так і документальних.