Книга - це джерело освіти, знання і якщо збагачення, то збагачення культурного і душевного. (Рильський М.)

середу, січня 19, 2022

 

Дія. Цифрова Освіта

21 січня 2020 в Україні стартував проєкт Кабінету Міністрів України                 «Дія.Цифрова освіта»спрямований на розвиток цифрових навичок громадян. Проєкт виконується в межах програми «Держава в смартфоні»

  Українська бібліотечна асоціація та Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про співпрацю – за три роки навчити цифровій грамотності 6 мільйонів українців. Амбасадорами цифрової грамотності стануть бібліотеки України.

Щоб долучитися до реалізації амбітної цілі уряду, бібліотеки приєдналися до проєкту «Дія. Цифрова освіта». Бібліотекарі самі пройшли тестування та отримали сертифікати.  Працівники  бібліотеки надають всім охочим доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта».

 Тут кожен зможе безкоштовно опанувати цифрові навички через сучасний формат навчання – освітні серіали за участю експертів та українських зірок. «Освітні серіали» вийшли українською, російською, а також жестовою мовами.

  До обов’язків бібліотекарів входять допомога у реєстрації на онлайн-платформі, перегляді освітніх серіалів та виконанні практичних завдань.

Зараз на користувачів чекають 4 освітні серіали:

  • базовий із цифрової грамотності (користуватися смартфоном, комп'ютером і планшетом),
  • для вчителів (застосовувати онлайн-інструменти, щоб навчальний процес став більш захопливим і ефективним),
  • для батьків «Безпека дітей в інтернеті» (як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства) ,
  • «Смартфон для батьків» (як завантажувати мобільні додатки, робити відео-дзвінки, підключати мобільний інтернет, захистити смартфон від вірусів, знімати на гаджет відео тощо). 

   Завершується кожен серіал тестуванням та отриманням електронного «Сертифікату». Незабаром стануть доступними ще 5 категорій курсів. Щомісяця з'являтиметься новий серіал!

    Проєкт  за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.